Kildehuset ligger i Jyske Ås som byder på et pragtfuldt landskab og en enestående natur.

Ruten (ca. 30 km.) er en kombineret cykel- og gangsti og udgår fra Dronninglund Slot til Østervrå.

Det er mindre skov- og markveje med grusbelægning eller asfaltlag. Det vil være en fordel at tage turen på moutainbike, hvor hjulene er mere solide. Med en racercykel skal du være klar til at trække noget af tiden. Du kan gøre turen på en dag, men så er selv hærdede cyklister også trætte. Giv dig hellere god tid og så kan du måske være heldig at møde nogen af skovens dyr.

Langs ruten er opsat blå skilte med en cykel. Enkelte steder deler ruten sig for gående og cyklende eksempelvis ved Sømosen i Dronninglund Storskov, hvor der er skilte for fodgængere rundt langs mosen, som ikke er egnet til cyklende på grund af trærødderne på stien.

Husk lappesager - der er langt til nærmeste cykelreparation! Selvom ruten er afmærket med skilte, bør du også sørge for at have et kort over ruten med. Husk altid at have rigelig væske med - især på varme dage. På varme dage kan det også være en god idé at have en kasket eller lignende med - det er bedst at holde hovedet koldt! Regnvejrstøj eller et regnslag er nok også en fornuftig ting at have i tasken.

På ruten er der 3 primitive lejrpladser, som slutter i Østervrå.

Hvis du planlægger at overnatte i det fri, skal du selvfølgelig også have telt, sovepose og andet lejrgrej med.

Hele ruten går fra Klejtrup Sø ved Hobro til Skiveren i Nord. Men på vores del af ruten har vi også lokale ture i Dronninglund Storskov, hvor du kan få kort over stierne. Den røde, blå og gule rute.

Vi har cykelruter langs Østkysten, hvor du kan nyde den dejlige natur langs kysten fra Asaa til Hulsig. Fra Asaa til Hadsund går turen mere ind i landet. Du kan også vælge at tage fra Asaa ad den regionale cykelrute 54 – Geråruten over Gerå til Dronninglund. I Gerå har vi også et fuglere-servat, hvor du kan nyde de dejlige fugle i naturens spisekammer.

Hos Erhvervs- og Turistkontoret i Dronninglund kommune kan du også finde 5 cykelruter i Østvendsyssel. Vælg Kunstruten, hvor du blandt andet kommer forbi Kulturhuset i Hjallerup, Galleri Beck i Ravnstrup, Filtstedet ved Hallund, Keramiker Jette Abildgaard udenfor Klokkerholm, Keramiker Rikke Barlebo på Lilleskovvej og i Dronninglund finder du Filurglas og Galleri Svigermor. På SLOTSRUTEN, hvor du kommer forbi Dronninglund Slot, Dorf Mølle og Møllegaard samt Voergård Slot. De to øvrige cykelruter er LANDSBYRUTEN og KIRKERUTEN. På DRONNINGERUTEN, hvor du kommer rundt fra øst til vest og fra nord til syd. Pakke med de 5 kort, oversigtskort og tydelige beskrivelser kan købes på Erhvervs- og Turistkontoret for kun kr. 40.-.

 
Knøsen (Dronninglund Sogn)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Knøsen
er et højdepunkt i Dronninglund Storskov ved Dronninglund. Bakken er en del af Jyske Ås og med sine 136 meter er den det højeste punkt på åsen og dermed det højeste punkt i Vendsyssel. Knøsen er en bronzealderhøj og stammer fra ca. 1000 f.Kr..

Knøsen og Knaghøj

Cirka 35 meter øst for Knøsen ligger et lidt lavere højdepunkt, som hedder Knaghøj. Selvom navnene ligger fast i dag, hersker der nogen tvivl om, hvilken høj, der oprindeligt hed hvad. Et gammelt kort fra 1882 kalder nemlig vore dages Knøs for Knaghøj. En almindelig teori er at Geodætisk Institut kludrede i det, da de senere kortlagde Dronninglund Storskov.

Et sagn fortæller om en herremand Knar og hans svend Knøs. Når de var ude på åsen for at se landskabet, stod herremanden på den højeste bakke, derfor måtte Knøs nøjes med den laveste. I følge dette sagn er Knøsen altså den lave af bakkerne.
 
Designet af: Reklamebureau Ultimate Web